2011. szeptember 25., vasárnap

Hitchcock Kollekció 4DVD - Psycho, Marnie ... - Jelenlegi ára: 1 999 Ft

Tartalom : eredeti dvd filmek bontatlanul
Magyar szinkronnal és felirattal
A Négy DVD ára együtt most csak 1. 999 Ft
A Csomag tartalma:
Psycho (szinkronizált változat)
(Psycho - 1960)
DVD
Szereplők: Anthony Perkins, Janet Leigh, Vera Miles, Martin Balsam, John Gavin
Alfred Hitchcock félelmetes mesterművei között is a Psycho a legismertebb és leghátborzongatóbb; a film főszerepét a nagyszerű Anthony Perkins alakítja. Az ódon Bates-ház és a hozzá tartozó motel nem békés hely. Erről talán az átutazóban itt megszálló Marion Crane (Janet Leigh) tudná a legtöbbet mesélni, ha útja nem érne véget a legendás zuhanyozós jelenetben. Először egy magánnyomozó, majd Marion nővére kezd az eltűnt nő után kutatni. Hitchcock a végletekig feszíti a húrt, hogy a csúcsponton végül lerántsa a leplet a gyilkosról.
Bajok Harry-vel (szinkronizált változat)
(The Trouble With Harry - 1955)
DVD
Szereplők: Edmund Gwenn, John Forsythe, Shirley MacLane, Mildred Natwick, Jerry Mathers
Az addig békés új-angliai kisváros melletti erdőben egy holttest hever. Gyilkosság áldozata lett? Vagy véletlen baleset volt? Netán szívroham végzett vele? A városka lakói napi sétájukat végezve sorra rábukkannak a hullára, s - valamilyen módon mindegyikük érintve érezve magát - megpróbálják eltüntetni a holttestet. De az a fránya Harry mindig előkerül!
Hitchcock kipróbálta magát vígjáték-rendezőként is, de természetesen egy elmaradhatatlan hullát azért ebbe a történetbe is becsempészett!
François Truffaut Alfred Hitchcock-kal készült könyvméretű interjújában a rendező megmagyarázta, miért szerette a Bajok Harry-vel című filmet: - Mindig is szerettem volna ellentéteket felállítani, szembefordulni a hagyományokkal és elszakadni a közhelyektől. A Harry-vel kiemeltem a melodrámát az éjjeli sötétségből és napfényre hoztam.
Hitchcock elolvasta Jack Trevor a Story-nak írt novelláját, úgy döntött, érdekes filmet lehetne csinálni belőle és odaadta John Michael Hayes forgatókönyvírónak. A Story és a kiadója 11 ezer dollárért adta el a filmjogokat, és csak az üzlet lezárása után jöttek rá, hogy a vásárló Hollywood legendás Mestere.
Herbert Coleman, a film társ producere " fedezte fel" a 20 éves Shirley MacLaine-t a Pajama Game című színpadi musicalben. Coleman hátrament a színfalak mögé és Hitchcock, valamint a Paramount képviselőjeként mutatkozott be neki. A következő nap Coleman MacLaine próbafelvételét intézte a Harry-be, MacLaine első filmjébe.
Coleman New England-be ment színes és látványos helyszínt vadászni. Rá is talált a Vermont állambeli Stowe közelében. Sajnos kemény esők hátráltatták a filmeseket. Az iskola tornatermében felépített díszletben is nehéz volt felvenni a belső jeleneteket, mert az eső dobolt a bádogtetőn.
Egy 1955-ös interjúban Hitchcock elmondta, hogy a Harry egy "próbafilm" volt. Meg akarta nézni, hogy helyes-e a feltevése, hogy az amerikai közönség felkészült az olyan humorra is, ami kevésbé nyilvánvaló volt az addig elérhetőnél. Bízott benne, hogy a közönség reagálni fog a burkolt ötletekre, ha azokat érthető karaktereken keresztül mutatják be.
A Harry-vel nemcsak a közönségnek a szokatlan humorra való reagálását tette próbára Hitchcock, hanem kipróbálta milyen egy olyan filmmel előállni, ami nem egy Hollywood-i sztár köré épül. Hitchcock úgy érezte, hogy egy neves sztár kibillentette volna a történetet. A Harry világpremierjét is Vermont-ban tartották, és a bevételt az árvízkárosultaknak adták.
EXTRÁK:
Werkfilm (így készült) (kb. 32 p. )
Képgaléria - 38 kép
Előzetes
Marnie (szinkronizált változat)
(Marnie - 1964)
DVD
Szereplők: Tippi Hedren, Sean Connery, Diane Baker, Martin Gabel, Louise Latham
Hitchcock lánya, Pat, így emlékezik vissza a Marnie-ra:
- Apám eredetileg rögtön a Pszicho után akarta megrendezni a Marnie-t. Elkezdte kidolgozni a története, melynek alapja egy Winston Graham novella volt. Segítségére volt Joseph Stefano, aki Robert Bloch novelláját, a Pszicho-t olyan remekül feldolgozta. A Marnie főszerepét Grace Kelly játszotta volna, ám őt lefoglalták kötelességei, mint Monakói Hercegnő, és nem volt elérhető. Apám, természetesen nagyon csalódott volt, és úgy döntött, hogy egy másik projektbe kezd bele, a Madarakba. A Madarak forgatása során Marnie újraéledt, Tippi Hedrennel a főszerepben. Joseph Stefano azonban már nem ért rá, így a Madarak forgatókönyvírója, Evan Hunter lépett be a képbe és készítette el a szövegkönyv piszkozatát. Ám mivel nem sikerült az alkotóknak megegyezniük egy kulcsfontosságú jelenet, a megerőszakolási jelenet részleteiről, Jay Presson Allen, drámaíró lett a forgatókönyv írója. Fantasztikus munkát végzett, és később Oscar-díjat kapott a Kabaréért és a család közeli barátja lett.
- A történet középpontjában Marnie áll, egy zaklatott, és komplex nő, aki megrögzött tolvaj, és akit üldöz egy férfi, kinek mániája, hogy megfejtse titkait. A férfit, Mark Rutland-ot, Sean Connery játszotta. Sean tökéletes volt a szerepre, és James Bond-ként elismert sztár volt. De a Marnie-ban megmutatta, hogy nem feltétlenül kell neki egy pisztoly és egy vodka-martini, hogy tündököljön a képernyőn. A mellékszerepekben látható volt Louise Latham, mint Marnie anyja és Diane Baker, mint Marnie riválisa. Tippi Hendren és Sean Connery mellett ők is hihetetlen mélységet adtak a karaktereiknek, és emlékezetes alakítást nyújtottak.
- A Marnie egy másik emlékezetes eleme Bernard Herrmann zenéje, amit gyakran a legjobb munkájaként emlegetnek. Bernard Herrmann a Marnie után a Szakadt függönyben is dolgozott, ám sajnos volt egy nézeteltérésük apámmal. Együttműködésük véget ért, és a Marnie volt az utolsó Hitchcock film, melynek zenéjét Bernard Herrmann írta.
- Bár apám mindig is kedvelte a zaklatott karaktereket, Marnie valamelyest szokatlan volt. Keveredett benne a pszichológiai dráma, feszültség és egyben szerelmi történet is volt. Valójában annyi rétege volt a filmnek, hogy mikor először bemutatták, sem a közönség, sem a kritikusok nem tudták befogadni a filmet, és csalódásként könyvelték el. Ma azonban a kritikusok, filmtörténészek és a nagyközönség is klasszikus darabnak tartja.
EXTRÁK:
Werkfilm (így készült) (kb. 58 p. )
Képgaléria
Előzetes
Családi összeesküvés (szinkronizált változat)
(Family Plot - 1976)
DVD
Szereplők: Karen Black, Bruce Dern, William Devane, Ed Lauter, Barbara Harris
Alfred Hitchcock egy éven át hatalmas irodalmi anyagokat böngészett, hogy megtalálja a megfelelő cselekményt a széleskörben elismert Téboly (1972) után következő filmjéhez. Az Esőmadár mintája című novellát választotta ki, és közel egy éven át dolgozott rajta Ernest Lehman forgatókönyvíróval, aki átnyújtotta neki az 1959-es sikerfilm, az Észak-északnyugat forgatókönyvét.
Hitchcock és Lehman a Családi összeesküvés című film forgatókönyvével emelkedett ki a hosszas folyamatból. Egy olyan forgatókönyvvel, melyben minden kameraállást, minden felvételt, minden hátteret, minden nüanszot aprólékos részletességgel terveztek meg.
Ez volt a feszültségkeltés világszerte elismert mesterének 53. és egyben utolsó filmje: négy évvel később meghalt.
Ebben a korai szakaszban a Családi összeesküvés munkacíme Árulás volt. Hitch biztosította a riportereket, hogy ez a film is követni fogja a jól bevált (és roppant sikeres) receptet a feszültségkeltésre. - Én hiszek abban, hogy jó, ha a nézők tudjanak mindenről - magyarázta a rendező. - Akkor aggódnak igazán!
A Családi összeesküvés egy olyan korban készült, mikor az Ördögűzőhöz hasonló sokkoló filmek, és a félelmetes kalandok, mint a Cápa megváltoztatták a feszültség-filmek arculatát. Hitchcock, azonban hű maradt klasszikus stílusához és a zsigeri ijesztgetések helyett a szuggesztió erejét használta feszültség-keltésre.
Hitchcock, szokása szerint már előre leforgatta az egész filmet a fejében, mielőtt a felvétel elkezdődött. Éppen ezért színészeit rövid pórázon tartotta. - Nem kérdez, nem kér, hanem azt mondja, hogy "csináljátok így" - mondta Karen Black színésznő. - Csak sodródsz és teszed, amit mond.
A Családi összeesküvés premierjén a rendező bejelentette, hogy sohasem mondta azt a sokat emlegetett mondatot, miszerint "a színészek marhák". - Ez egy megalapozatlan hazugság - bosszankodott. - Sohasem mondtam ezt. Tiszteletlen, gonosz dolog ilyesmit mondani. Valószínűleg azt mondtam, hogy a színészeket marhákként kéne kezelni...
EXTRÁK:
Werkfilm (így készült) (kb. 48 p. )
Sztoribord - 58 kép
Képgaléria
Előzetes



Jelenlegi ára: 1 999 Ft

Az aukció vége: 2011-10-03 05:59
. Hitchcock Kollekció 4DVD - Psycho, Marnie ... - Jelenlegi ára: 1 999 Ft

Fontos